Handige keukenhulpjes die jouw leven een stuk makkelijker maken

Handige keukenhulpjes die jouw leven een stuk makkelijker maken

In de keuken zijn er talloze hulpmiddelen en apparaten die ons kunnen helpen bij het bereiden van jouw maaltijd. Hieronder vind je 5 handige keukenhulpjes die je leven een stuk makkelijker zullen maken:

  • Keukenschaar
  • Een goede keukenschaar is onmisbaar in de keuken. Het is niet alleen handig om verpakkingen open te knippen, maar ook om kruiden te knippen, kip te ontbenen en vlees te knippen. Kies voor een multifunctionele keukenschaar van roestvrij staal met scherpe bladen om zo te voorkomen dat jouw keukenlade vol ligt met allerlei verschillende keukenhulpjes. 

  • Visschaar
  • Als je vaak vis bereidt, is een visschaar een absolute must-have. Met deze schaar kun je gemakkelijk de schubben van een vis verwijderen en de vis schoonmaken zonder dat je een mes hoeft te gebruiken. Een visschaar heeft ook een grotere knipkracht dan een gewone schaar, wat het gemakkelijker maakt om door de hardere delen van de vis heen te komen. Door de vorm van de visschaar kom je ook gemakkelijker op plekken waar je met een gewone schaar lastig tussenkomt. 

  • Pizzaschaar
  • Een pizzaschaar is niet alleen handig om pizza mee te snijden, maar ook om andere voedingsmiddelen mee te knippen, zoals sandwiches en gebakken aardappelen. De schaar heeft een extra lang blad en kan gemakkelijk door de zachte en krokante korst van de pizza snijden zonder deze te beschadigen. Daarnaast kan je direct met de schaar de geknipte pizzapunt op jouw bord leggen door de schaar te gebruiken als pizzaschep. Geen gedoe meer met het snijden door die lastig te snijden pizzabodem dus!

  • Flessenlikker
  • Een flessenlikker is een handig hulpmiddel om het laatste beetje van bijvoorbeeld mayonaise, ketchup of mosterd uit een fles te krijgen. Het heeft een lang en flexibel blad dat je in de fles kunt steken om het laatste restje eruit te schrapen. Zo voorkom je allereerst verspilling en hoef je dus nooit meer voortijdig eten weg te gooien.

  • Tacohouder
  • Een tacohouder is handig om je taco's rechtop te houden terwijl je ze vult en serveert. Hierdoor kun je gemakkelijk de vulling in de taco doen zonder dat deze omvalt. Er zijn verschillende soorten tacohouders beschikbaar, van plastic tot roestvrij staal. Het voordeel van een roestvrijstalen tacohouder is dat deze ook gemakkelijk in de oven kan worden gezet. 

    Met deze 5 handige keukenhulpjes kun je het bereiden van maaltijden dus een stuk gemakkelijker en efficiënter maken. Kies de juiste hulpmiddelen voor de klus en je zult merken dat je veel tijd en moeite kunt besparen!


    Leave a comment

    Please note, comments must be approved before they are published

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.