Slagroomtaart om van te smullen

Slagroomtaart om van te smullen

Slagroomtaarten zijn op heel veel verschillende manieren te maken. Toch is de basis van de slagroomtaart vrijwel altijd hetzelfde. Met behulp van dit recept kun je een heerlijke basis voor slagroomtaart maken. Daarbij kan je de taart verder volledig naar wens decoreren met jouw lievelingssmaken. 

Ingrediënten:

  • 250 gram roomboter
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/4 theelepel zout
  • 600 ml slagroom
  • Optioneel: jam, chocolade, fruit of noten naar keuze voor tussen de lagen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Meng in een grote kom de boter en suiker tot het licht en romig is. Voeg een voor een de eieren toe en meng goed na elke toevoeging.
  3. Voeg bloem, bakpoeder, vanille-extract en zout toe aan het mengsel en meng tot een glad beslag.
  4. Giet het beslag in een ingevette taartvorm en bak in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat een satéprikker die erin gestoken wordt er schoon uitkomt. Laat afkoelen.
  5. Haal de afgekoelde bodem uit de taartvorm en snijd deze horizontaal doormidden om twee gelijke lagen te krijgen.
  6. Leg de onderste laag terug in de taartvorm en smeer hier een laag jam, chocolade, fruit of noten naar keuze op.
  7. Klop de slagroom tot deze gestijfd is en verdeel deze over de laag in de taartvorm.
  8. Leg de bovenste laag taart op de slagroom en druk lichtjes aan.
  9. Bedek de bovenkant en zijkanten van de taart met de resterende slagroom.
  10. Decoreer naar wens met fruit, chocolade of noten. Laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven voordat je serveert.

Optioneel: voeg naar smaak bijvoorbeeld een scheutje likeur of een beetje koffiepoeder toe aan de slagroom voor extra smaak.

Eet smakelijk!


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.