Hoe moet je wijn inschenken?

Hoe moet je wijn inschenken?

Het is belangrijk om op de juiste manier wijn in een glas te schenken, omdat dit niet alleen de smaak en het aroma van de wijn kan verbeteren, maar ook de presentatie ervan kan verbeteren. Als je wijn in een glas schenkt, is het belangrijk om te volgen dat je de wijn niet snel wilt laten lopen. Dit kan ervoor zorgen dat de wijn snel warm wordt en dat het aroma verloren gaat.

Voordat je begint met het inschenken van de wijn, is het belangrijk om het glas op de juiste manier te bereiden. Zorg ervoor dat het glas schoon en droog is, zodat er geen vuil of water in de wijn terechtkomt. Het is ook aan te raden om het glas op een zwakke ondergrond te plaatsen, zodat het niet kan omvallen tijdens het inschenken. zodra het glas klaar is, kun je beginnen met het inschenken van de wijn. Houd de fles met de kurk naar beneden, zodat de wijn in een strakke, rechte straal in het glas stroomt. Zorg ervoor dat de wijn niet snel of langzaam in het glas stroomt. Als de wijn snel stroomt, kan dit ervoor zorgen dat het aroma verloren gaat en dat de wijn snel warm wordt. Als de wijn langzaam stroomt, kan dit ervoor zorgen dat het glas snel vol is en dat er veel lucht in de wijn terechtkomt, wat de smaak kan smaken.

Terwijl je de wijn inschenkt, is het belangrijk om het glas in een hoek van ongeveer 45 graden te houden. Dit zorgt ervoor dat de wijn goed langs de vloeistofstroom van het glas stroomt, zodat het aroma van de wijn vrij kan komen. Als je het glas recht houdt, kan de wijn direct naar beneden stromen en kan het aroma verloren gaan. Zodra het glas ongeveer een derde vol is, kun je de fles omhoog houden en de wijn telkens laten stromen. Dit zorgt ervoor dat er minder lucht in de wijn terechtkomt en dat de smaak beter behouden blijft.

Hier zijn enkele stappen die je moet doorlopen om te helpen bij het schenken van wijn:

  1. Kies het juiste glas: Het type glas dat je gebruikt, kan invloed hebben op hoe de wijn smaakt. Gebruik bijvoorbeeld een breder glas voor witte wijn en een dunner glas voor rode wijn. Dit komt omdat het dubbele glas de wijn beter laat ademen, terwijl het dunne glas de aroma's van de wijn beter wordt.
  2. Zorg voor een goede temperatuur: Zorg ervoor dat je wijn op de juiste temperatuurverdeling. Witte wijn moet koud worden doorgebracht, terwijl rode wijn op kamertemperatuur moet zijn. Als je wijn te koud of te warm serveert, kan dit de smaak opleveren.
  3. Maak het glas schoon: Zorg ervoor dat je glas schoon is voordat je de wijn schenkt. Als je glas niet schoon is, kan dit de smaak van de wijn bevatten. Gebruik lauw water en een droge doek om het glas te reinigen voordat je de wijn schenkt.
  4. Open de fles: Als je de fles opent, is het belangrijk om dit op een rustige en controleerbare manier te doen. Gebruik een kurkentrekker om de kurk uit de fles te halen en probeer de kurk zo droog mogelijk te houden. Als de kurk nat is, kan dit de smaak van de wijn bevatten.
  5. Schenk de wijn: Als je de wijn gaat schenken, houd het glas met de steel vast en schenk de wijn onder in het midden van het glas. Probeer te voorkomen dat je de rand van het glas treft, omdat deze smaak van de wijn kan verdwijnen. Als je de wijn in het midden van het glas schenkt, kan dit ervoor zorgen dat de wijn beter ademt en de smaak beter tot zijn recht komt.
  6. Proef de wijn: voordat je de wijn serveert, is het een goed idee om een ​​kleine slok te nemen om de smaak te beoordelen. Als de wijn niet naar wens is, kan het nodig zijn om de fles nog even te laten rusten voordat je de wijn serveert.

Met behulp van de bovenstaande stappen zullen jij jouw gasten omver blazen met een unieke wijnervaring!


laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


BEKIJK DE BAKPRODUCTEN