Overheerlijke mini quiches maken doe je zo!

Overheerlijke mini quiches maken doe je zo!

Mini quiches kun je maken in vele verschillende vormen. De basis is daarvan echter uiteraard gewoon hetzelfde. In dit recept wordt zowel het recept voor mini quiche met zalm als mini quiche met broccoli beschreven. Je kunt het echter ook met vele andere lekkernijen vullen. 

Ingrediënten:

  • Broccoli Quiche: 1 broccoli, in kleine roosjes gesneden.
    Zalm Quiche: 200 gram gerookte zalm, in blokjes gesneden. 
  • 4 eieren
  • 150 ml room
  • 150 ml melk
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • peper en zout naar smaak
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 75 gram geraspte kaas

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Kook de broccoli in gezouten water gedurende 3-4 minuten of totdat deze gaar is. Laat afkoelen.
  3. In een kom, meng eieren, room, melk, mosterd, tijm, knoflookpoeder, peper en zout. Roer goed.
  4. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in rondjes van ongeveer 8 cm doorsnee.
  5. Vet de tartelettevormpjes in en leg vervolgens de rondjes bladerdeeg erin en druk ze lichtjes aan.
  6. Voeg aan elk rondje bladerdeeg een paar roosjes broccoli (of de zalm) toe en giet daar het eier-room mengsel overheen.
  7. Bestrooi het de mini quiches met geraspte kaas.
  8. Bak de quiches in de oven gedurende 20-25 minuten of totdat de quiches goudbruin en gaar zijn.
  9. Laat afkoelen voordat u serveert

Optioneel: voeg voor extra smaak andere groenten zoals champignons, ui of paprika toe, of vlees zoals spek of ham.

Eet smakelijk!


laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


BEKIJK DE BAKPRODUCTEN